söndag 28 december 2008

SeaView i Laem Mae Phim.

Collage december 2008.
Ni kan hitta mer bilder och information om SeaView via denna länk: http://www.thailandmaklarna.com/seaview-condominium.html
Här finns även lite info om Mae Phim:
http://www.maephim.se/

När vi kom ner den 20 december och in i vår lägenhet fick vi en bekräftelse på att här har det varit varmt (bilden). Vi hade beställt städning (kostnad 800 THB) innan vi kom så det var jättefint i lägenheten och fruktfatet var välfyllt. De som sköter om detta är Nuch o Mr Tukky.








Den 27 december var det storbröllop i en intilliggande byggnad som tillhör miltären. Generalen och 250 gäster var på plats. Området utanför vår lägenhet var avspärrat och bevakat av militär och polis.








Under en dag i Pattaya ( För övrigt ett hemskt ställe ) mötte vi ett par glada snögubbar som önskade alla besökare Ett Gott Nytt År, Pattaya ligger ca 10 mil från Mae Phim längs kusten mot Bangkok.



















Utsikten från vår balkong och "Master bedroom". Vi har vår lägenhet på 2;a våningen och huset har sju våningar. Logans som är vår byggherrre, skall skall bygga ett Gym på baksidan huset. Det är även planerat att bygga en Boulebana och en BBQ på framsidan huset bredvid poolen.









Stranden i MaePhim, rakt nedan för SeaView och vår lägenhet. Bilden visar hur tomt det är måndag - lördag, på söndagarna är det lite mer för då är Thailändarna på besök. För vår del så är även poolområdet en skön och behaglig plats att vara på.







Detta är vår favorit restaurang, den ligger ca 170 cykeltramp från Sea View. De kan nästan ingen Engelska och deras meny är spännande.
Allt de lagar är fantastiskt gott och priserna är låga jämför med Sverige. En bra lunch kan kosta mellan 100 - 180 THB, en Singa ca 20 THB. Bensinen är oxå billig här nere, 91 okt kostar 21THB per liter.






Här håller personalen på att tillreda vår lunch, den här gången blev det räkor i chilipeppar, ris och kokta grönsaker. För det mesta köper vi en måltid om dagen, antingen lunch eller middag. Frukost ordnar vi alltid själva.













In till centrum av Mae Phim är det 1040 cykeltramp, där finns det ett par små hotell, några affärer, ett tiotal resauranger och en daglig fiskmarknad. Risken är STOR om man som europe köper och äter av detta.






















Jag köpte där ett ½ kilo färska stora räkor och ett ½ kilo ostron med gräs o kryddor. Räkorna tillredde de medans jag väntade, detta kostade endast 130 THB. VI FICK MAGSJUKA! Det tog ungefär 1,5 dygn innan vi var återställda.
PS! Tvättmaskinen är igång!
Hälsningar Anki, Stina o Kalle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Välkommen med Dina kommentarer!

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.